5 typisch Marokkaanse tradities op een bruiloft

galajurk
De 3 mooiste trouwjurken
18 juni 2019
De mooiste accessoires voor jouw bruiloft
18 augustus 2019

5 typisch Marokkaanse tradities op een bruiloft

Marokkaanse tradities op een bruiloft

Marokkaanse tradities op een bruiloft

Elk land of cultuur heeft haar eigen tradities als het aankomt op de bruiloft. Een bruiloft is tot stand gekomen door ontzettend veel invloeden. De invloeden van religie uiteraard, maar ook de invloed van de al bestaande cultuur, het land en de mogelijkheden die mensen hierdoor hadden en hebben om een bruiloft te vieren. En zo ook zijn er Marokkaanse tradities op een bruiloft. Dit zijn 5 dingen die je bijna altijd wel tegenkomt op een Marokkaanse bruiloft!

De bruidsprijs

Als duidelijk is dat twee personen met elkaar gaan trouwen, wordt er door de familie van de man een bruidsprijs voor de toekomstige vrouw geregeld. Deze bruidsprijs kan bestaan uit een duur en handig voorwerp of geld. Door de bruidsprijs te geven aan de toekomstige vrouw, keurt de familie de toekomstige vrouw dus goed. Het is anders dan een bruidsschat. Bij een bruidsschat geeft de familie van de bruid namelijk iets aan de bruidegom. Bij een bruidsprijs geldt het dus andersom.

Duur van de bruiloft

De duur van de bruiloft was vroeger wel 7 dagen! Tegenwoordig zie je vaak dat dit is teruggebracht tot drie dagen. Deze dagen bestaan uit een henna dag, de trouwdag en het ontbijt. Het ontbijt wordt vaak in Nederland niet meer gedaan, dus benoemen we ook verder niet. De henna dag en trouwdag zeker wel! Tijdens de henna dag wordt er henna opgedaan bij zowel de vrouw als de man. Bij de vrouw worden prachtige patronen gelegd op de handen. Bij de man zit het of op de handpalm of op de pink. De henna dag wordt gevierd samen met naaste familie en vrienden van het stel.

De trouwdag

De trouwdag is de dag dat het bruidspaar gaat trouwen. In deze dag zitten ontzettend veel tradities. Zo wordt de vrouw thuis opgehaald door de familie van de bruidegom. Dan gaan ze samen foto’s laten maken op een locatie en dan gaan ze door naar de feestlocatie. De bruid en bruidegom komen op koninklijke stoelen te zitten. De vrouw zal vervolgens een aantal keer van jurk wisselen en de rituelen herhalen. Er zijn dus een aantal jurken nodig die dag! Mocht je hiernaar op zoek zijn, dan kun je langskomen bij Nissa Fashion. Ze helpen je graag verder met het uitzoeken van je droomjurken voor de bruiloft. Aan het eind van de dag draagt ze weer de jurk waar ze mee binnen kwam. En nu is het belangrijke moment aangebroken. Dan worden de ringen aan elkaar gegeven! Daarna wordt er melk en dadels geserveerd. De melk staat voor reinheid en dadels voor vruchtbaarheid. De avond wordt afgesloten met traditionele hapjes, drankjes en muziek.