Bizarre bruiloften, voor wie het niet gek genoeg kan

kleurthema
Een kleurthema voor de grote dag, wel of niet doen?
18 januari 2020
trouwtrends
Trouwtrends voor 2020
18 maart 2020

Bizarre bruiloften, voor wie het niet gek genoeg kan

bizarre bruiloften

Trouwen kan op veel verschillende manieren. De een houdt het graag simpel en bescheiden, terwijl een ander graag volledig uitpakt. Het plannen van een bruiloft kan heel wat losmaken in bruiden. Sommige vrouwen veranderen in ware bridezilla’s. We delen graag wat smakelijke verhalen van de meest bizarre bruiloften.

Bridezilla

Vorig jaar deed het eisenlijstje van een bruidspaar in Australië de ronde op social media. Het is op zich gebruikelijk om de gasten op je bruiloft te vragen om zich bijvoorbeeld aan een dresscode te houden, maar deze eisen gingen net wat verder. We citeren:

  1. Je dient 15-30 minuten van te voren aan te komen
  2. Draag geen wit, crème of ivoor
  3. Draag je haar in een basic bob of paardenstaart
  4. Draag niet teveel make-up
  5. Maak geen opnames tijdens de ceremonie
  6. Geen Facebook gebruiken tot aangegeven wordt dat het mag
  7. Praat niet tegen de bruid
  8. Iedereen moet toasten met Remy (wie is Remy?)
  9. Ten slotte moet je een cadeau geven ter waarde van minimaal 75 dollar

Bruidgasten die zich niet aan dit eisenpakket hielden werden niet uitgenodigd. Zou jij nog zin hebben om naar deze bruiloft te gaan…?

De bruiloft van 1 miljard

In de video wordt deze bruiloft ook al genoemd: in 2016 is een Russisch stel met een wel heel ruim budget getrouwd. Volgens bronnen heeft het huwelijk 1 miljard dollar gekost! De bruid droeg een jurk ter waarde van 25 duizend dollar, Enqrique Iglesias en Jennifer Lopez gaven optredens en er werden flink wat Rolls Royces uit de kast getrokken om het gezelschap te vervoeren. Over bizarre bruiloften gesproken…

Wereldrecords

Veel stellen vinden het belangrijk dat hun bruiloft heel bijzonder is. Het moet als een leuk en speciaal feest de boeken in gaan. Sommige stellen nemen ‘de boeken ingaan’ wel heel letterlijk, zij doen op hun speciale dag een recordpoging. Zo heeft een stel uit Engeland tijdens hun bruiloft het record voor ‘meeste bruidsmeisjes’ én ‘meeste bruidsjonkers’ gebroken. Er waren tijdens hun huwelijk 130 bruidsmeisjes en 103 bruidsjonkers aanwezig. Overigens waren er naast deze bruidsmeisjes en bruidsjonkers maar 20 ‘gewone’ gasten aanwezig bij de ceremonie.

Themabruiloft

Misschien heb jij een kleurthema in gedachten voor je bruiloft? Of bijvoorbeeld een thema als ‘herfstbruiloft’? In Amerika is het gebruikelijk om voor de meest aparte thema’s te kiezen voor een bruiloft. Denk bijvoorbeeld aan een Star Wars bruiloft (compleet met light sabers en bruidsjonkers in storm trooper pakken), een zombie bruiloft (het hele gezelschap was geschminkt) of zelfs naakt trouwen (zie je het voor je?).

Wil jij liever in een prachtige jurk trouwen? Kom dan eens langs in onze winkel in Utrecht.