Weinig budget, toch een mooie bruiloft

Mooie bruiloft
Hoe plan je die mooiste dag van je leven?
15 maart 2017
bruiloft
Wat mag niet ontbreken tijdens je bruiloft
31 juli 2017

Weinig budget, toch een mooie bruiloft

wedding

Weinig budget, toch een mooie bruiloft

Een mooie bruiloft met een klein budget

Bruiloften worden in films en soaps vaak afgeschilderd als decadente bezigheden waar een smak geld voor moet worden neergeteld om alles er piekfijn uit te laten zien, maar niets is minder waar. Hoewel een zekere luxe natuurlijk altijd aangenaam is, kan je met een klein budget al behoorlijk wat meerwaarde aan de bruiloft geven om er een onvergetelijke ervaring van te maken!

1. De uitnodigingenwedding

Een goede manier om wat geld te besparen op je bruiloft is door uitnodigingsbrieven van een gefrankeerd en met retour adres voorziene R.S.V.P kaart te voor eisen. Gasten moeten enkel aanduiden of ze wel of niet komen, en met hoeveel. De kaarten kosten misschien wel iets meer, maar aangezien je per persoon betaalt (aanwezig of niet) kan dat uiteindelijk heel wat geld schelen!

2. Een goedkope trouwjurk: minder is meer

Trouwjurken krijgen bij een bruiloft heel wat aandacht (en wel begrijpelijk) maar dat betekent helaas ook dat het duur kan uitvallen – tot wel duizenden euro’s! Op die speciale dag wil je er natuurlijk tip top in orde uitzien, maar waarom daar zoveel geld voor neertellen? Winkels zoals de Zeeman hebben bijvoorbeeld spotgoedkope jurken, die eigenlijk ook wel nog mooi zijn.

3. Zorg voor goede (en goedkope) muziek

Tegenwoordig worden bruiloften gekenmerkt door de aanwezigheid van een DJ waar je alleen nog maar naar hoeft te kijken om door te hebben dat het bruidspaar er waarschijnlijk diep in de portefeuille heeft voor moeten graven. Digitale muziek draaien is echter een veel goedkopere optie, en kan eenvoudig met een geluidssysteem afgespeeld worden. Een percussionist die met de muziek kan mee drummen is daarbij goede manieren om niet aan sfeer te moeten inboeten.

4. Niet al te dure, mooie bloemen

Een andere goede manier om goedkoper te trouwen is door seizoensbloemen te kopen: dit scheelt enorm in prijs! Je kan zelfs heuse boeketten maken van wilde bloemen of gewoon bloemen van papier!