Dé bruiloft trends van 2018

wat doet een ceremoniemeester?
Wat doet een ceremoniemeester?
25 juli 2018
bruiloft plannen zonder stress
Bruiloft plannen zonder stress?
15 februari 2019

Dé bruiloft trends van 2018

De bruiloft trends van 2018

Terug kijken op vorig jaar

In 2018 zijn er heel wat trends geweest die betrekking hadden op bruiloften. En er waren niet alleen trends in kleding. Ook in het eten, de decoratie, en entertainment zijn vorig jaar genoeg ontwikkelingen geweest. Dus wat waren nou de meest populaire bruiloft trends van vorig jaar? Dat zal hieronder verder worden beschreven.

Trends in bruidsjurken

Wat betreft bruidsjurken ging het vorig jaar helemaal om het minimalisme. Er werden egale stoffen gecombineerd met simpele designs. Ook capes en lange, over de grond slepende rokken waren erg populair. Bovendien lieten veel bruidjes hun vrouwelijke kant zien met subtiele bloemenprints en grote strikken. Als laatste vielen extravagante baljurken nog steeds zeer in de smaak. Maar hoe kan dat eigenlijk ook anders? Een grote rok is al sinds de zeventiende eeuw onlosmakelijk verbonden met koninklijke stijlen en feestelijkheden.

Meerdere opties voor het eten

Een opvallende trend voor bruiloftscatering was dat er buffetten geserveerd werden met meerdere opties. Het zogenoemde “His and hers” menu. Dit zijn twee keuzemenu’s die apart samengesteld zijn door de bruid en bruidegom. Vaak was het zo dat de bruid wat meer experimentele gerechten koos voor haar menu. De bruidegom, aan de andere kant, stelde vaak een menu samen met klassiekere gerechten.

Kleurrijk en fleurig!

In 2018 zagen we zowel in de decoratie als in de bruidstaarten veel bloemen terugkomen. Met name in het voorjaar was dit het geval. Veel mensen waren namelijk fan van de elegante, maar toch rustieke uitstraling hiervan. Bovendien hadden veel bruidsparen een voorkeur voor kleurrijke decoraties. Dat is ook best logisch, aangezien een goed kleurenpalet heel wat toevoegt aan een bruiloftslocatie. Er kwamen ontelbaar veel combinaties voorbij. Wel beperkte stellen zich vaak tot een palet van twee of drie kleuren. Dit om te voorkomen dat er te veel kleur in de decoraties voorkwam.

Nieuwe manieren om mensen te laten dansen

Met livemuziek en dj’s is er vaak een probleem dat gasten huiverig zijn om te gaan dansen. Hiervoor is in 2018 een oplossing gekomen, Veel bruidsparen hebben namelijk professionele dansers ingehuurd om op te treden. Deze moedigden de gasten ook aan om mee te doen.

Wat voor bruiloft trends heeft 2019 in petto?

Ook in 2019 zullen er ongetwijfeld nieuwe bruiloft trends komen en trends blijven. Vooral wat betreft bruidsjurken zullen de trends grotendeels hetzelfde blijven. Vooral jumpsuits en kant zullen dit jaar populair worden. Ga je in 2019 trouwen? Let dan dus goed op deze trends!