De to do list als je gaat trouwen

fout op een bruiloft
Welke dingen gaan vaak fout op een bruiloft?
18 maart 2019
Kleurtrends trouwseizoen
De kleurtrends voor dit trouwseizoen
18 mei 2019

De to do list als je gaat trouwen

To do list

To do list is écht handig!

Ga jij binnenkort trouwen? Dan is een to do list als je gaat trouwen heel handig! Veel mensen raken helemaal gestresst als ze zich realiseren dat ze zoveel moeten regelen voor de bruiloft. De kaarten, de ruimte, de tafelschikking en niet te vergeten de trouwjurk natuurlijk. Dit is echter het topje van de trouw-ijsberg. Het is heel handig om een to do list te hebben als je gaat trouwen. Natuurlijk is elke bruiloft weer anders, maar aan de hand van deze to do list weet je zeker dat je goed zit met de basis. En dat is al een hele geruststelling! Lees je mee?

Alle to do’s rondom kaarten

De kaarten versturen. Als jullie een datum hebben voor de trouwerij, dan is het handig om de kaarten te versturen. Zo weet je zeker dat iedereen er is die je erbij wilt hebben! Wacht hier zeker niet te lang mee.

Naamkaartjes voor de tafelschikking. Hebben jullie groot feest met een diner? Dan wil je misschien wel een tafelschikking maken. Door naamkaartjes op tafel te zetten, weet iedereen precies waar die moet zitten.

Bedank kaartjes. Bedank kaartjes kan je meegeven op de avond zelf of deze achteraf opsturen. Hierin kan je elke gast even bedanken voor de komst.

To do’s kleding

Kleding van de bruid en bruidegom is natuurlijk heel belangrijk tijdens de feestdagen van de trouwerij. Vooral de bruid moet op tijd haar outfit uitzoeken. Als deze nog gemaakt of vermaakt moet worden, gaan er zo een paar maanden overheen. Geef je een driedaags feest? Dan heb je dus drie jurken nodig die elk mogelijk gemaakt of verteld moeten worden! Neem je tijd hiervoor.

To do’s rondom eten

Eten is belangrijk op een trouwerij. Ok, het allerbelangrijkste is natuurlijk dat jullie gaan trouwen. Echter wil je er wel voor zorgen dat je gasten niet met een lege maag zitten, toch? Zorg dat je op tijd in gesprek gaat met een cateraar die het eten kan verzorgen. Zorg voor voldoende zoetige hapjes, zoals dadels. Die horen erbij. Bedenk goed voor welke momenten je eten moet regelen. Nogmaals, geef je een driedaags feest? Hou dan dus rekening met meerdere maaltijden die genuttigd moeten worden.

Alle to do’s rondom bloemen

Bloemen horen wel een beetje op een bruiloft. Je kan in de ruimte waar het feest wordt gehouden waarschijnlijk bloemen neerzetten. Zorg dat je dit tijdig regelt, zodat de bloemist alles op tijd kan verzorgen. Je kan ook een bloem meegeven aan de gasten als bedankje na het feest!

Er zijn echt nog veel meer zaken die je moet regelen. Dit is een lijstje dat je al aardig op weg helpt. Ook kan het even een reminder zijn dat je tijdig moet beginnen met dingen regelen! Zorg dat je dit doet en je hebt veel minder zorgen naar de bruiloft toe.