Een band huren of een dj?

een weddingplanner
Een weddingplanner: goed idee of niet?
17 december 2017
tafelsetting
Tafelsetting; waar moet je aan denken?
17 april 2018

Een band huren of een dj?

band huren

Een band huren of een dj?

Voor mij persoonlijk is een DJ huren voor mijn bruiloft uitgesloten. Ik houd me graag aan mijn traditionele waarden vanuit mijn cultuur en religie. Een gebruikelijke Marokkaanse bruiloft is een trouwpartij lekker onder de vrouwen, door de vrouwen en voor de vrouwen. Daar hoort ook een vrouwelijke anasheed band huren bij.

Waar begint de zoektocht naar de ideale band?

Als Marokkaanse 20tiger ging ik reeds naar een resem aan trouwpartijen van nichten, zussen, tantes, buurvrouwen, noem maar op… . Een trouwfeest op zich is dan ook geen nieuwigheid, het hoort er standaard bij. Telkens weer ga ik op de bruiloft van een naaste dromen over mijn eigen trouwfeest; wat zou ik dragen, hoe zou ik de zaal inkleden en welke band zou ik al dan niet huren.

Door vele bands al live bezig gezien te hebben, kan ik me dan ook goed voorstellen wat ik wel en zeker niet wil. Bij elke gelegenheid neem ik steevast visitekaartjes mee van de aanwezige band en dit schenkt me al een ruim aanbod. Verder doet de Marokkaanse mond op mond reclame steeds goed zijn werk.

Wat kan je je voorstellen bij een traditionele anasheed band?

Is dat niet saai?, mompelt mijn Hollandse collega. Geen mannen, geen dj, gewoon wat vrouwenstemmen en getrommel?” “Nou, jij moet zeker op mijn trouwfeest aanwezig zijn en dan laat ik je zelf oordelen, goed?” antwoord ik haar vol zelfvertrouwen.

Het is ongelooflijk wat die vrouwenbands uit hun trommels krijgen en hoe opwindend en opzwepend hun stemmen klinken. Geen mens met gevoel voor ritme en muziek houdt het vol om op zijn stoel te blijven zitten en wordt hoe dan ook meegesleurd in het dans en pronk festijn. Een beetje handgeklap en wat gejoel zorgen voor de afwerking.

Alle vrouwen kunnen zich ongedwongen laten gaan op zo een vrouwenavond.

Alle remmen los en genieten maar!