Een jurk huren, is dat wel hygiënisch?

trouwlocatie
Onze favoriete trouwlocaties in Nederland
18 juni 2020
meerdere bruidsjurken
Waarom kiezen voor één jurk als je ook meerdere bruidsjurken kunt hebben?
18 augustus 2020

Een jurk huren, is dat wel hygiënisch?

hygiënisch

Naast de verkoop van jurken richten wij ons ook op het verhuren van jurken. Hiermee kun je een prachtige jurk dragen, zonder dat je deze zelf hoeft aan te schaffen. Een voordelig én duurzaam alternatief voor het kopen van een jurk. Maar is een jurk huren wel hygiënisch? In deze blog vertellen we je er meer over.

Een duurzaam alternatief

Laten we beginnen met een mooi voordeel van het huren van een jurk: het duurzaamheidsaspect. Is het namelijk eigenlijk niet een gek idee dat je bijvoorbeeld een trouwjurk koopt, om deze vervolgens maar één keer te dragen? Na je trouwdag blijft deze voor jaren in je kast hangen, of je moet de moeite nemen om je jurk te verkopen. Is het niet een mooi idee dat een jurk gebruikt kan worden voor heel veel bijzondere trouwdagen? Dit is een belangrijk voordeel van het huren van een jurk.

Goedkoper

Het is logisch dat een gehuurde jurk goedkoper kan zijn dan een jurk die je moet kopen. Immers, je maakt met meer vrouwen gebruik van de jurk, waardoor de kosten lager kunnen zijn. Dit is voor veel vrouwen een reden om een jurk te kopen.

Een goed gevoel

Daarnaast geeft het veel vrouwen een slecht gevoel om een prachtige jurk maar één keer te dragen. Een prachtige jurk verdient het toch eigenlijk om vaker gedragen te worden? Met een huurjurk weet je zeker dat de persoon na jou net zoveel plezier zal hebben van de jurk als jij.

Is dat niet vies?

Sommige mensen hebben het vooroordeel dat je een gedragen jurk aan moet doen. Deze zal vast wel niet zo fris ruiken, misschien zit er zelfs nog wel een vlek op. Is dat wel hygiënisch? Dit zijn zoals gezegd allemaal vooroordelen! Wanneer je ervoor kiest om een jurk te huren krijg je een prachtige jurk, waarvan je niet kunt zien dat deze al eerder gedragen is. Wanneer de jurk teruggebracht wordt, wordt deze uitgebreid gecontroleerd. Eventuele beschadigingen worden gerepareerd. Daarna wordt de jurk grondig gereinigd. Als je het niet zou weten, zou je denken dat je met een nieuwe jurk te maken hebt.

Overweeg jij om een jurk te huren voor een bijzonder evenement? Breng dan zeker eens een bezoek aan onze winkel. We laten je de prachtige jurken zien die je voor je trouwdag of ander feest kunt huren.