Een scheur in je huurjurk, wat nu?

huurjurk
Tips voor omgaan met een huurjurk
18 april 2020
trouwlocatie
Onze favoriete trouwlocaties in Nederland
18 juni 2020

Een scheur in je huurjurk, wat nu?

scheur

Wie herinnert zich nog de jurk van Trijntje Oosterhuis voor het Eurovisie Songfestival in 2015? Het is natuurlijk de ultieme jurk ‘met een scheur’ in celebrity Nederland. Het verhaal achter de jurk is dat de scheur symbool staat voor het gebroken hart waar ze in het nummer walk along over zingt. Toen ze de jurk presenteerde had heel Nederland er zijn mening over klaar. Uiteindelijk heeft Trijntje gekozen voor een iets bescheidener jurk voor het songfestival, maar modeminnend Nederland zal deze aparte jurk niet snel vergeten. Wanneer je een jurk huurt is een scheur het laatste waar je op zit te wachten. Wat moet je doen als je een scheur opmerkt in je prachtige huurjurk?

Stap 1: Meteen bellen!

Merk je de scheur op voordat je de jurk wilt gaan dragen? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We proberen dan tijd voor je te maken om de scheur te corrigeren. Zeker als de scheur plaatsvindt op een naad in de stof, is het relatief eenvoudig om te repareren. Als de stof midden in een paneel scheurt is het iets lastiger. Toch gaan we zo snel mogelijk aan het werk om je jurk aan te passen, of je indien mogelijk aan een andere jurk te helpen.

Stap 2: Schade beperken

Scheurt de jurk op de dag zelf? Probeer dan de schade zoveel als mogelijk te beperken. Voorkom dat de jurk nog verder uitscheurt. Misschien kun je de stof wat ontzien door speldjes te gebruiken, zodat de scheur niet verder uitgerekt wordt. Berg de jurk goed op zodra je deze uit hebt gedaan. Bewaar de jurk op een goede manier voordat je deze bij ons terugbrengt.

Stap 3: Kom bij ons langs

Wat je ook doet: ga niet proberen om je jurk zelf te repareren. Wij werken met ervaren coupeuses, die de jurk goed kunnen herstellen. Het is natuurlijk beter om te voorkomen dat de jurk scheurt, maar het kan helaas altijd gebeuren. Voel je niet bezwaard, meestal kunnen we de schade goed herstellen.

Is er een scheur ontstaan in de jurk die je bij ons gekocht hebt? Ook hier kunnen we je bij helpen. Tegen een klein tarief kunnen we de scheur voor je herstellen. Zo kun je de jurk in goede staat bewaren en kun je er nog jaren plezier van hebben. Is de jurk net zo ver gescheurd als de jurk van Trijntje Oosterhuis in het songfestival? Dan helpen we je graag bij om een mooie nieuwe jurk te vinden!