Goedkoop trouwen; hoe doe je dat?

tafelsetting
Tafelsetting; waar moet je aan denken?
17 april 2018
trouwtradities Marokkaanse bruiloft
Trouwtradities Marokkaanse bruiloft
1 juli 2018

Goedkoop trouwen; hoe doe je dat?

goedkoop trouwen

Goedkoop trouwen; hoe doe je dat?

Goedkoop trouwen met een beperkt budget, het kan wel degelijk! Je bespaart niet op gezelligheid, liefde en feest, maar je moet wel enkele wijze keuzes maken. Het helpt om vooraf je budget te kennen en hiernaar uit te geven. Probeer te plannen met behulp van een gratis budgetplanner die je vindt online.

Setting

Weet je al wanneer je graag wil huwen? Trouwen in de winter is namelijk goedkoper dan trouwen in de zomer en op het einde van het weekend doorgaans voordeliger dan in het begin.

Nadat je het tijdstip bepaald hebt, komt wellicht de tweede belangrijke keuze, namelijk de locatie en bijhorende sfeer en decor. Ga eens na wie een groot huis of een leuke tuin heeft of waar je een parkje kan afhuren. Je zou versteld staan hoeveel ‘goedkopere’ alternatieven voor handen zijn.

Wat betreft decor kan je je fantasie de vrije loop laten gaan. Laat je inspireren door ‘pinterest’ bijvoorbeeld en andere sites vol leuke ideeën en geef er je eigen ‘touch’ aan. Iets zelf maken en in elkaar steken is niet enkel veel goedkoper, maar des te meer origineel, persoonlijk en creatief.

Weddingplanner

Wil je tijd, zorgen EN geld besparen, dan ben je echt geholpen met een weddingplanner. Die weet precies waar je wat kan krijgen voor welke prijs volgens jouw wensen en budget. Zij kan je ook helpen met inspiratie, maar de weddingplanner kan werkelijk alles van A tot Z in goede banen leiden. Zowel voor aanvang van de grote dag, als op de huwelijksdag zelf is een weddingplanner een enorme hulp, steun en toeverlaat.

Trouwjurk en ringen

Het loont niet de moeite een trouwjurk te kopen die daarna voor eeuwig in de kast verdwijnt. Eentje huren is aangenamer voor je budget.

Ringen kunnen ook een aardige duit kosten, maar wat denk je ervan om je naaste vrienden en familie samen te laten leggen zodat jullie deze krijgen als geschenk?

Trouwen hoeft dus echt niet zo duur te zijn, het kan veel goedkoper. Begin er tijdig aan en laat je helpen door een professionele weddingplanner!