Een kleurthema voor de grote dag, wel of niet doen?

bruiloft
Trouwen, je doet het maar één keer
17 december 2019
bizarre bruiloften
Bizarre bruiloften, voor wie het niet gek genoeg kan
18 februari 2020

Een kleurthema voor de grote dag, wel of niet doen?

kleurthema

Veel bruidsparen kiezen een kleurthema voor hun bruiloft. Dat kan ontzettend stijlvol zijn. Door een selectie van kleuren te kiezen past alle decoratie als van zelf mooi bij elkaar. Toch zitten er ook nadelen aan een kleurthema voor je bruiloft. Wij vertellen je alle voordelen ✓ en nadelen -.

✓ Prachtige foto’s

Net zoals een professionele Instagramfeed er prachtig uitziet als je hier een kleurthema voor gebruikt, zo ziet ook een bruiloft er ook perfect gestyled uit met een kleurthema. Op iedere foto van de bruiloft is dezelfde sfeer te zien doordat dezelfde kleuren gebruikt zijn. Een picture perfect wedding dus!

✓ Minder keuzestress

Er zijn veel dingen waar je aan moet denken bij het organiseren van een bruiloft. Een kleurthema helpt om deze keuzes te beperken. Je kunt je keuze voor bloemen bijvoorbeeld bepalen op de kleuren die je hebt gekozen. Het zelfde geldt voor decoraties op de locatie, je make-up en het pak van je aanstaande. Als je het lastig vindt om te bepalen wat bij elkaar past kan een kleurthema een goede hulp zijn.

– Beperkend

Minder keuzestress staat gelijk aan minder keuzes. Soms kan dit ook een nadeel zijn. Als je iets super leuks tegenkomt dat niet binnen je kleurthema past, dan kun je dit niet kiezen voor je bruiloft. Als je er halverwege het plannen achter komt dat jouw gekozen kleuren minder gangbaar zijn maakt dat de keuzes helemaal beperkt.

– Niet zo gastvrij

Een belangrijk onderdeel van jullie bruiloft zijn de gasten op de bruiloft. Om een kleurthema goed door te voeren zullen de gasten zich hier ook aan moeten houden. Dit betekent dat je de gasten samen met de uitnodiging ook een kleurenpalet stuurt. Zij kiezen hun kleding uit op basis van dit kleurenpalet. Het resultaat mag er uiteraard zijn, maar is het wel zo gastvrij? Je dwingt je gasten om in een bepaalde kleur naar jouw bruiloft te komen en niet iedereen voelt zich hier goed bij. Het betekent in veel gevallen dat zij een nieuwe outfit aan moeten schaffen. Je dwingt je gasten daarmee ook tot het doen van een grote uitgave.

De gulden middenweg?

Als je het leuk vindt als kleuren bij elkaar passen kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om pastelkleuren of herfstkleuren als thema te kiezen. Je bruiloft ziet er hiermee mooi op elkaar afgestemd uit, terwijl het je gasten niet al te veel beperkt in hun kledingkeuze. Ben je op zoek naar een jurk of accessoires die bij dit thema passen? Wij helpen je graag bij het vinden van de mooiste trouwoutfit!