Ondanks corona toch trouwen? Het kan!

meerdere bruidsjurken
Waarom kiezen voor één jurk als je ook meerdere bruidsjurken kunt hebben?
18 augustus 2020
duurzame bruiloft
Zo organiseer je een duurzame bruiloft
18 oktober 2020

Ondanks corona toch trouwen? Het kan!

corona

Door de maatregelen rondom het coronavirus is er een hoop veranderd in de trouwbranche. Veel bruiloften die in het voorjaar gepland waren zijn verplaatst naar het najaar. Inmiddels mogen er wel weer bruiloften georganiseerd worden, maar onder strenge voorwaarden. Het is heel begrijpelijk als dit behoorlijk verdrietig is als je binnenkort wil gaan trouwen. Toch denken wij dat het goed mogelijk is om een mooie dag te hebben, ook al moet deze wat aangepast worden aan de huidige tijd. Let op: de informatie rondom corona gaat snel. Het kan zijn dat wat wij in deze blog vertellen is achterhaald op het moment dat jij dit leest. Op RIVM.nl vind je de meest actuele informatie.

Nieuwe maatregelen

Op 20 september gaan er nieuwe maatregelen in ten aanzien van trouwen. In de 6 grootste risico regio’s geldt dat samenkomsten met meer 50 personen meldingsplichtig zijn. Daarnaast moet om 12 uur de muziek uit en om 1 uur de lichten aan. Tot slot mogen er niet meer dan 50 mensen worden uitgenodigd, zowel voor een binnen als een buiten bruiloft. Trouwen in de moskee of kerk mag nog wel met maximaal 100 mensen.

Klein en knus

Als een bruiloft voor jou niet compleet is zonder gastenlijst van minimaal 500 mensen, dan zit er niets anders op dan om het trouwen voorlopig uit te stellen. Als je ondanks alles tóch graag wilt trouwen is het mogelijk om dit met een kleine groep te doen. Een kleine bruiloft kan namelijk juist heel bijzonder en intiem zijn. Je weet zeker dat je alle gasten persoonlijk hebt kunnen spreken. Knuffelen en kussen geven kan helaas niet, maar bijvoorbeeld een handkus wel. En 1 ding is zeker: dit wordt een bruiloft om nooit te vergeten.

Moderne middelen

Maak gebruik van alle moderne middelen die we tegenwoordig tot onze beschikking hebben. Wil jij al je ooms, tantes, neven, nichten en kennissen laten meegenieten van jouw bijzondere dag? Zorg dan voor een livestream! Het stel in de video heeft van de nood een deugd gemaakt. Zij organiseerden een ware drive in bruiloft bij de kerk waar zij trouwden. Inclusief luid getoeter tijdens het ja-woord. Heel bijzonder!

Veiligheid voor alles

Hebben jullie besloten om jullie trouwdag door te laten gaan? Zorg er dan altijd voor dat de algemene veiligheidsvoorschriften worden gewaarborgd. Bij corona gerelateerde klachten: blijf thuis. Zorg voor 1,5 meter afstand tussen de gasten op de trouwlocatie. Zorg voor desinfecterende handgel en eventueel mondmaskers voor iedereen.