Tafelsetting; waar moet je aan denken?

band huren
Een band huren of een dj?
17 februari 2018
goedkoop trouwen
Goedkoop trouwen; hoe doe je dat?
17 juni 2018

Tafelsetting; waar moet je aan denken?

tafelsetting

Tafelsetting; waar moet je aan denken?

Een belangrijk onderdeel van een trouwfeest is hoe dan ook de maaltijd of het verschillende voedsel dat de revue passeert. Eten doen we aan tafel en bij tafelen komt toch wat kijken. Denk maar aan het thema, de versiering, maar ook aan de indeling van de zaal en de gasten. Hoe begin je aan een tafelsetting?

Thema

Het eerste wat ik aanraad is om een thema te kiezen, dit vergemakkelijkt verdere beslissingen. De locatie, de versiering van tafels en stoelen, maar ook de eventuele kaartjes, bloemen en borden kunnen dan bijpassend gekozen worden. Kortom; een thema bepaalt de gehele stijl en is dus niet onbelangrijk.

Gasten

Mijn weddingplanner verzorgt de uitnodigingskaartjes die we zelf creëerden, uiteraard sluiten deze aan bij ons thema en krijgen onze gasten zo reeds een voorsmaakje.

Ik wens mensen niet vast te kluisteren aan hun stoel, maar om orde in de chaos te houden hoop ik toch groepen mensen, zoals familie van de bruid, familie van de bruidegom, vriendinnen, collega’s, … wat samen te houden. Hiervoor zullen de gasten bij binnenkomst ‘gestuurd’ worden naar de juiste tafel door de weddingplanner. Elke tafel krijgt een persoonlijke touch en naam. Ieder krijgt bij binnenkomst een chocolaatje met daarop de tafelnaam waaraan ze verwacht worden. Zo hebben ze gelijk de smaak te pakken en weten waar ze heen kunnen.

Etiquette

Wie kent vandaag de dag nog echte tafeletiquette en volgt bepaalde regels? Om het allemaal spontaan en ongedwongen te houden wens ik hier geen aandacht aan te schenken. De gasten worden bediend door de catering en bestek is op tafel aanwezig. Wie wenst te eten eet, wie het niet lust past. Wie met een lepel wenst te eten is niet minder dan degene die met een vork eet of met zijn handen, alles kan.

Ik hoop mijn gasten hun ogen de kost te geven door een charmante versiering van zaal en tafels en hoop dat ze hun buikjes rond eten.

Laat het feest beginnen !