Tips voor omgaan met een huurjurk

trouwtrends
Trouwtrends voor 2020
18 maart 2020
scheur
Een scheur in je huurjurk, wat nu?
18 mei 2020

Tips voor omgaan met een huurjurk

huurjurk

Een bruidsjurk is voor veel vrouwen een enorm grote uitgave, zeker voor een jurk die je maar één keer in je leven draagt. Sommige vrouwen kiezen er daarom voor om een jurk te huren. Voor een fractie van de aankoopprijs van een jurk huur je een jurk voor een dag. Nu duurzaamheid steeds belangrijker wordt zien we dat meer vrouwen kiezen voor een huurjurk. Er hoeft immers maar één jurk geproduceerd te worden waar veel vrouwen na elkaar van kunnen genieten. Maar hoe ga je om met een huurjurk? Waar moet je op letten? En wat gebeurt er als je tijdens het eten knoeit op je jurk? In deze blog geven we je graag wat tips voor het omgaan met een huurjurk.

Afspraken over het huren

Als je ervoor kiest om een jurk te huren, is het belangrijk om je te verdiepen in de afspraken voor deze huurovereenkomst. De jurk hoef je niet schoon in te leveren, maar chocolade- en lipstickvlekken worden meestal niet gewaardeerd. Daarnaast is het belangrijk om te weten of (kleine) aanpassingen aan de jurk mogelijk zijn om de jurk passend te maken. Dit is namelijk niet bij alle verhuurbedrijven het geval.

Accessoires

Als je toch kiest voor het huren van een jurk, huur dan ook de accessoires zoals schoenen, tasjes en sjaals die je nooit meer draagt. Je ziet er nog steeds prachtig uit op de grote dag, en je hoeft geen plek te zoeken om dit alles na afloop op te bergen. Ideaal toch?

Niet knoeien op de huurjurk!

Het is heel normaal dat je bruidsjurk aan het einde van de avond vies is. Vooral de onderkant zal door de grond behoorlijk grauw zijn geworden. Ieder verhuurbedrijf begrijpt dat je dit niet kunt voorkomen. Maar vlekken van rood fruit, chocolade en make-up zijn minder vergeeflijk. Zorg er daarom voor dat je goed oplet tijdens het eten. Gebruik een servet om niet te knoeien op je jurk en voorkom dat er tijdens het feliciteren make-up van je tantes en vriendinnen op de huurjurk komt.

Of je nu kiest voor een huurjurk of een jurk die je na afloop kunt houden, Nissa Fashion helpt je graag! Wij zijn al 13 jaar gespecialiseerd in de mooiste jurken voor de Marokkaanse, Indiase en westerse bruiloft. De dames in onze winkel ontvangen je met open armen en leggen je uit waar je op moet letten bij het kiezen van de mooiste jurk.