Trouwseizoen: wat zijn populaire trouwdata?

Let op deze dingen voor je trouwoutfit
18 september 2019
trouwtradities
De drie mooiste trouwtradities
26 november 2019

Trouwseizoen: wat zijn populaire trouwdata?

Trouwdata

Wat zijn booming trouwdata? Als het eenmaal zover is en je partner je ten huwelijk heeft gevraagd, dan is het tijd om een datum te gaan prikken. Veel mensen kiezen er of voor om een datum te prikken die voor hun van betekenis is of omdat ze specifiek in een bepaald seizoen willen trouwen. Maar er zijn natuurlijk tal van redenen en ook opties om trouwdata te kiezen! Wij hebben de booming data op een rijtje gezet. En daarnaast ook een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je de trouwdata gaat vaststellen.

De meeste populaire maanden

De meest populaire maanden om te gaan trouwen zijn mei, juni en september. Dan is namelijk de meeste kans op mooi weer en gaan nog niet zoveel mensen op vakantie. In juli en augustus heb je daar namelijk wel meer ‘last’ van! Je wil natuurlijk wel dat er zoveel mogelijk mensen op je bruiloft komen. Mocht je echt heel graag willen trouwen in juli of augustus, dan is het wijsheid om een jaar van tevoren de datum vast te leggen en rond te sturen. Zo kunnen mensen rekening houden met hun vakantie.

Populairste dag om te trouwen

Vervolgens moet je natuurlijk ook een goeie dag kiezen om te gaan trouwen! Zo is de vrijdag de meeste populaire dag om te gaan trouwen. Dan heeft iedereen daarna lekker weekend. Mocht je bruiloft een aantal dagen zijn, dan is het handig om al op donderdag te beginnen en dan door te gaan tot in het weekend.

Schoolvakanties

Waar je even rekening mee moet houden, zijn de schoolvakanties. Het zou enorm zonde zijn als je hier niet bij stilstaat en je bruiloft viert als nét iedereen op vakantie gaat of andere plannen heeft.

Met feestdagen trouwen: populairste trouwdata

Daarnaast kun je ook kijken of je in specifieke periodes of met specifieke feestdagen zou willen trouwen. Zo kan het zeker leuk zijn om te trouwen met kerst! Wel moet je er rekening mee houden dat het dan erg prijzig kan zijn. En dat veel gelegenheden al afgehuurd zijn vanwege deze feestdagen. Een andere optie is om het groots te vieren met oud en nieuw. Ook dit kan een extra feestelijk effect geven op het huwelijk.

Bij Nissa fashion kun je terecht voor je jurk of andere kleding voor de bruiloft. Het team helpt je graag verder hiermee! Ze hebben een grote collectie met Takshita jurken en Dubai galajurken! De collectie wisselt elke twee maanden, dus de keuze is groot.