Waarom kiezen voor één jurk als je ook meerdere bruidsjurken kunt hebben?

hygiënisch
Een jurk huren, is dat wel hygiënisch?
18 juli 2020
corona
Ondanks corona toch trouwen? Het kan!
18 september 2020

Waarom kiezen voor één jurk als je ook meerdere bruidsjurken kunt hebben?

meerdere bruidsjurken

De bruiloft wordt vaak omschreven als de mooiste dag van je leven. Het is in elk geval een dag waarop je de allermooiste jurk kunt dragen. Een jurk die je daarna, als het goed is, nooit meer zult dragen. Als vrouwen bij ons komen om hun jurk uit te zoeken geven ze vaak aan dat zij dit een moeilijke keuze vinden. Daarom kiezen sommige vrouwen ervoor om meerdere bruidsjurken te dragen tijdens hun bruiloft. Ze kiezen er bijvoorbeeld voor om tijdens de ceremonie een meer traditionele jurk te dragen en een moderne jurk tijdens het feest. Voor verschillende momenten hebben zij verschillende jurken klaarliggen. Want hoewel je op je bruiloft trouw belooft aan je partner, hoeft dat bij een jurk natuurlijk niet!

Zij gingen je voor

Het dragen van meerdere jurken op je bruiloft wordt in het land van beroemdheden al langer gedaan. Bijvoorbeeld Solange Knowles, zus van Beyonce, droeg een witte jumpsuit op haar fietstocht naar de kerk en een traditionele witte jurk in de kerk. Chrissy Teigen droeg maar liefst drie jurken op de dag dat ze trouwde met John Legend. Kim Kardashian spant echter de kroon. Zij droeg drie Vera Wang jurken op haar eerste bruiloft en een Balmain en Givenchy jurk op haar tweede bruiloft met Kanye West.

Is dat niet enorm duur?

Als je ervoor kiest om meerdere designerjurken aan te schaffen, zoals de eerdergenoemde bruiden, dan kost dat nogal wat. Gelukkig is het bij ons ook mogelijk om een jurk te huren. Dat kost een stuk minder dan het kopen van een jurk. Bovendien heb je na je bruiloft niet meerdere bruidsjurken in je kast hangen die niet meer gedragen worden. Je kunt er ook voor kiezen om één jurk te kopen en een jurk voor het feest te huren.

Welke jurk draag je wanneer?

De meeste bruiden die meerdere jurken dragen kiezen voor een meer traditionele jurk tijdens de ceremonie. Tijdens het feest dragen zij bijvoorbeeld een meer moderne of westerse jurk. Als je tussen de ceremonie en het feest ook een receptie geeft zou je hier eventueel een derde jurk kunnen dragen. Er zijn echter geen regels als het gaat om meerdere bruidsjurken. Doe daarom vooral wat past bij jou en jouw bruiloft.

Ruime keuze

In onze bruidsmodezaak in Utrecht hebben wij een ruim assortiment prachtige bruidsjurken. Hier kun je jouw keuze voor één of meerdere bruidsjurken ongetwijfeld maken. Wij verkopen en verhuren Marokkaanse, Indische en Westerse bruidsjurken. Van traditioneel tot modern. Daarnaast kun je jouw bruidslook afmaken met prachtige accessoires.